УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ е екологичен фестивал ЗА хората и ЗА природата, който съчетава в себе си музика, изкуства, знания, приятелства и споделени емоции. Освен това е и своеобразно изложение на добри еко практики, успешни био продукти, творчески инициативи и екологични иновации.

По тази причина ние от Atlas Agro Science с голяма радост решихме да се включим в този цветен и изпълнен с позитивизъм фестивал през изминалата неделя на 24.07.2022 г.

Доцент Георги Беев и главен асистент д-р Дияна Дерменджиева, научните лица на компанията ни, изнесоха открита лекция на тема „Зелените градове и как Atlas Agro Science се вписва в тях“. Тематиката на лекцията кореспондира идеално с някои не толкова известни, но наистина похвални факти за Габрово. През 2021 година градът печели екологичната награда на Европейската комисия – „Европейски зелен лист“, а през април тази година стана ясно, че Габрово и София са единствените представители от страната ни, които са включени в т.нар. „Мисия на първите 100 климатично неутрални и интелигентни градове до 2030 г.“ 100-те града представляват 12% от населението на ЕС и очакванията са те да бъдат водещи центрове за постигане на климатична неутралност и да се превърнат в европейски иновационни средища.

Изказваме специални благодарности към организатора на фестивала Мария Радойчева, Община Габрово и кметицата г-жа Таня Христова за съдействието и подкрепата. Споделените ни ценности и погледът ни в една обща посока са наистина убеждаващи и вдъхновяващи!

Радваме се, че успяхме чрез томбола да зарадваме няколко души с подаръци – течни буостимуланти от нашата продуктова гама в туби от по 2,5 л. Вярваме, че мисията ни ще успее да достигне до още повече хора с бъдещото ни тридневно участие в УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ следващата година!