От 8 до 10 юни гръцкият град Солун се превърна в притегателен център за компании, работещи в сферата на кръговата икономика. Соларни панели, електрически автомобили, системи за рециклиране на текстил и още десетки екологични иновации станаха част от изложението и конгресно събитие „Forward Green“ (FG Expo).

Atlas Agro Science с радост прие поканата за участие в международното събитие, отправена ни както от Министерството на икономиката на Република България, така и лично от Джордж Кремлис. Страната ни беше почетен гост на изложението и имаше специално обособена зона само за български компании, сред които и нашите партньори – CleanTech Bulgaria.

Компанията ни имаше възможността да представи своята безпрецедентна иновация сред лидери както на гръцкия технологичен пазар, така и на българския такъв. Значителен интерес към продуктовата гама, безотпадната технология и иновативния научно-производствен процес на  Atlas Agro Science проявиха както представители на бизнеса, така и граждани, посетили изложението.

„Продуктивно, интригуващо и много обогатяващо“ – така описа преживяването си на събитието нашият научен експерт доц. д-р Дияна Дерменджиева.

 

Участието на Atlas Agro Science LTD в това събитие се осъществи в изпълнение на Дейност 4 „Demo days – End – user testing“ по проект „Innovative multicomponent plant biostimulant from sewege sludge“ („Иновативен многокомпонентен растителен биостимулант от утайки от отпадъчни води“), изпълняван с финансова подкрепа предоставена от Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021 по програма „Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия“.