В края на една успешна година екипът на „Atlas Agro Science“ отличи със „Зелен сертификат“ своите партньори от водещите общини Бургас, Велико Търново, Габрово, Поморие, Приморско,  Тервел, Кнежа и столичните райони „Надежда“, „Възраждане“ и „Банкя“.

„През 2022 г. започнахме един значим проект – да обединим усилията на иновативната компания „Atlas Agro Science“ и българските общини в изпълнение на нашата обща мисия  за „зелен“ град.  Вашето доверие е сигурен знак, че все повече малки и големи български градове ще избират „зеления“ път за своето устойчиво развитие.  Компанията ни ще продължи да предлага цялостен и интегриран подход при въвеждането на иновативна технология за третиране на зелените градски площи.“, каза представителят на „Atlas Agro Science“ Николай Минков  при връчването на „Зелен сертификат“ на кмета на община Бургас Димитър Николов.

Нашите екологични продукти бяха избрани и от Община Поморие, където днес заместник-кметът Янчо Илиев получи отличието „Зелен сертификат“ за ползотворно сътрудничество с „Atlas Agro Science“. „От пролетта на 2022 г. растителността в града се обработва с препарати и торове на иновативната компания „Atlas Agro Science“, създадени чрез конвертиране на анаеробно разградени утайки от пречиствателни станции. С това постигаме здрави и екологично чисти почви, 100 %  икономия от закупуване на  скъпоструващи минерални торове и укрепване на кореновата система на растителността.“, каза заместник-кметът Янчо Илиев при получаване на отличието.

Главният секретар на Община Приморско Мария Георгиева също получи „Зелен сертификат“ за ефективно партньорство с „Atlas Agro Science“. „Развитието на градовете изисква вземането на „зелени“ решения, а нашата компания е пример за балансиран подход при внедряването на иновативни продукти и запазване на равновесието в природата. Благодаря Ви, че избрахте  „Atlas Agro Science“, за да отправим едно вдъхновяващо „зелено“ послание към бъдещите поколения.“, каза Николай Минков от „Atlas Agro Science“ при награждаването в Община Приморско.

Екипът на „Atlas Agro Science“  ще продължи  връчването на  отличия „Зелен сертификат“ на своите партньори от водещите български общини за въведените добри практики в управлението екосистемата на градовете.