Представителите на „Atlas Agro Science“ Николай Минков и Александра Велкова   бяха специални гости в  радио предаването „Часът на Габрово“. Българската старт-ъп компания наскоро връчи престижния   „Зелен сертификат“  на кмета на община Габрово Таня Христова. За  приноса  на „Atlas Agro Science“ в зелената трансформация на  Габрово и активното партньорство в търсене на „зелени“ решения за развитие на града, говориха нашите представители в студиото на местната радиостанция.

„Поздравявам кмета Таня Христова и нейния  екип, които  уверено изведоха Габрово   в челните редици на „зелените“ градове. Като истински лидер, тя видя потенциала на нашата  изцяло българска иновативна компания, и резултатите са налице.  Зелената система на община Габрово е изцяло подобрена и модернизирана. В момента създаваме един нов продукт, който ще обогати и подобри качеството на глинестата и неплодородна   почва, с която е характерна община Габрово. Сигурен съм, че това ще открие много нови  възможности за успешно сътрудничество.“ каза Николай Минков.

„Нашият биостимулант подобрява имунната система на растенията. След третирането,  растенията стават по-издръжливи на неблагоприятно външно влияние – суша, прекомерна влага и други. Първите тестове, които проведохме съвместно с  Институт по розата и етеричномаслените култури  в град Казанлък,  потвърдиха изключително благоприятния ефект на нашите биостимуланти върху растенията.“, допълни Минков.

Добрата новина  прозвуча в ефира на „Часът на Габрово“ – съвсем скоро „Atlas Agro Science“  очаква нова регистрация   от  Агенция по храните.  Ще разширим своята продуктова гама, като предложим нашия биостимулант за  обработка на  плодове и зеленчуци.“,  прогнозира  мениджърът на иновативната компания.

„С нетърпение очакваме  участието си в следващото издание на Узана Поляна Фест през лятото на 2023 година!“, сподели Александра Велкова по време на радио интервюто. „Подготвили сме много изненади, нови гости, впечатляващи награди и интересни теми за всички участници във Фестивала. Ще се срещнем скоро във вашия гостоприемен град, за да запалим заедно искрата на „зелените“ политики във всички посетители на Узана Поляна Фест, завърши Велкова.

Община Габрово