В разгара на летния сезон и за втора поредна година Атлас Агро Сайънс стана част от едно от най-значимите родни събития, посветени на опазването на околната среда – Узана Поляна Фест 2023.

Осмото издание на габровския фестивал се проведе от 21 до 23 юли и привлече стотици любители на природата и активностите на открито. Тази година организаторите избраха да поставят акцент върху климата, промените в него и адаптацията към климатичните явления.

За първи път на събитието бе обособена зона за зелени стартъпи – място, където технологиите, откритията и иновациите се срещнаха, за да осъществят партньорства и да представят своите разработки, постижения и ценен опит в сферата на кръговата икономика. По покана на Община Габрово сред тях застанахме и ние като млада компания и в качеството си на пионери при въвеждането на устойчиви иновации на българския пазар. Екипът ни успя да се срещне и да проведе разговори както с граждани, полагащи ежедневни усилия за опазване на планетата, така и с представители на местната власт и бизнеса, стремящи се да популяризират и насърчават природосъобразните практики и решения, правейки достъпа до тях по-лесен и привлекателен от всякога преди. За най-отдадените Атлас Агро Сайънс подготви специални награди – безплатни течни биостимулатни за растения от нашата продуктова гама.

Пред тези и много други заинтересовани лица на фестивала компанията ни имаше възможността да представи и своята нова бранд идентичност, с която поставихме начало на следващия етап от корпоративното ни развитие. Визуалната част, концептуалната линия и закодираните послания привлякоха вниманието и провокираха любопитна дискусия след презентациите. Радваме се, че прекарахме тези няколко дни сред толкова много съмишленици и изцяло потопени в духа на устойчивостта. С нетърпение очакваме следващото издание на Узана Поляна Фест, от което се надяваме да станете част и вие!

Участието на Atlas Agro Science LTD в това събитие се осъществи в изпълнение на Дейност 4 „Demo days – End – user testing“ по проект „Innovative multicomponent plant biostimulant from sewege sludge“ („Иновативен многокомпонентен растителен биостимулант от утайки от отпадъчни води“), изпълняван с финансова подкрепа предоставена от Норвежкия финансов механизъм (Norway Grants) 2014-2021 по програма „Развитие на бизнеса, иновациите и малки и средни предприятия“.