На 26.09.2023 година Атлас Агро Сайънс отличи Община Асеновград със своя почетен „зелен сертификат“. Кметът на града – д-р Христо Грудев – прие отличието на официална среща с представители на екологично ориентираната компания.

По традицията сертификатът се връчва на тези, които избират да поемат по пътя на устойчивото, полезното и практичното. През последните няколко години Община Асеновград се отличава с активна дейност в сферата на опазването на околната среда и благосъстоянието на природата. Местните общински представители работят в посока внедряване на устойчиви иновации и вземането на целесъобразни решения.

„За нас природата и грижата за нея винаги са били приоритет и с гордост можем да заявим, че това отличие служи като още едно доказателство за смисъла на нашите усилия.“ – каза кметът д-р Грудев.

Срещата протече и с допълнителни обсъждания на потенциални бъдещи проекти в полза на околната среда и жителите на Асеновград.

„Щастливи сме, че си партнираме с още една българска община, която така решително се стреми към по-доброто и зелено общо бъдеще.“ – добави изпълнителният директор на Атлас Агро Сайънс – Александра Велкова.