Атлас Агро Сайънс имаше удоволствието да връчи престижното отличие „зелен сертификат“ на Община Приморско за успешното внедряване на иновативен многокомпонентен биостимулант в грижата за зелената система на града.

„Днес, повече от всякога, община Приморско търси решения за развитие на града, базирани на природата и новите технологии. Чрез прилагане на безотпадно произведената и изцяло природосъобразна продуктова гама на „Atlas Agro Science“ ние се грижим за цялата флора на територията на общината. Местното общинско ръководство поема ясния ангажимент към своите съграждани да базира развитието на града на иновативни и устойчиви решения.“, каза Мария Георгиева, главен секретар на община Приморско, при получаване на отличието.

„Ефективното ни партньорство с Община Приморско е сигурен знак, че все повече малки и големи български градове ще избират „зеления“ път за своето устойчиво развитие. Грижата за околната среда е гарантирана при използване на нашите продукти, произведени при конвертиране на утайки от пречиствателни станции за отпадни води и превръщането им в полезен растителен биостимулант. Компанията ни следва принципите на кръгова икономика, която е основен стълб на приетата от Европейския съюз Зелена сделка.“, каза представителят на „Atlas Agro Science“ Николай Минков по време на срещата в общината.

Община Приморско